woensdag 9 september 2009

The Economist: Thinking Space



The Economist Thinking Space is een online campagne van The Economist. Het magazine, wat vooral in Amerika bekendheid genereert, focust met deze campagne op een Europese doelgroep, de zogenaamde "intellectually curious'. Jonge, universitair geschoolde mensen die willen weten wat er in de wereld gebeurd en vooral ook waarom. Europa wordt niet zonder reden aangesproken. The Economist heeft in Europa weinig tot geen naamsbekendheid en zelfs wanneer het merk bekend is, verwacht men een magazine wat zich vooral op de economie toespitst. Niets is minder waar.



Via Thinking Space vraagt The Economist mensen: Where do you get your ideas? en nodigt uit om een kijkje te nemen in hun leven. De Europeaanse Economist lezers openen als het waren de deur tot hun thinking space. We krijgen hierdoor een kijkje in hun werkplek (variƫrend van kantoor tot balkon) en de uitgelichte objecten die op de foto aanwezig zijn hebben alleen een eigen verhaal, welke te lezen zijn of worden verteld.
Daarnaast bevat elk profiel links naar favoriete delen van het magazine, maar ook totaal andere favorieten, zoals muziek, websites, mensen etc.
Diverse bekende persoonlijkheden zoals Jamie Lidell (muzikant) en Elisabeth Chavelet (hoofdredactrice van Paris Match) toonden als eerste hun thinking space en gaven hiermee een startschot voor andere lezers van The Economist om zelf hun eigen thinking space te uploaden.



De online campagne, opgezet door AMV BBDO en online uitgevoerd door Hi-Res, ontving in de eerste twee dagen al meer dan 16.000 unieke bezoekers en het bezoekers aantal groeit sindsdien nog steeds. Naast de website, worden the Economist Podcast, Twitter en Facebook gebruikt om de campagne te ondersteunen. Op diverse blogs worden zowel de vorm als inhoud van deze online campagne geanalyseerd, waardoor ook hier mogelijke bezoekers worden geƫnthousiasmeerd.
De website, gemaakt met Papervision, in combinatie met prachtige fotografie, versterkt het concept van de campagne. Men kan de thinking spaces hierdoor als het ware echt onderzoeken.
Door de website interactief te maken en gebruik te maken van een soort openbare profielen krijgt The Economist een totaal ander gezicht dan de gemiddelde Europeaan momenteel verwacht bij dit magazine en merk. Met deze campagne probeert The Economist haar positie te veranderen door zich minder exclusief te maken. Ze zet zich door deze campagne op de kaart als interessant en inspirerend magazine en komt dichter bij haar doelgroep te staan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten